Klank en Kunst verzorgt privé- en groepslessen in de omgeving van den Dolder, de Bilt, Bilthoven en Zeist.

Over ons

Bij Klank en Kunst kun je groepscursussen volgen en individueel of in kleine groepjes zingen of een instrument leren bespelen. Klank en Kunst is een zelfstandig muziekschool opgericht door Femke Hockx en Jeroen de Jong. We willen laagdrempelig en toegankelijk muziekonderwijs aanbieden. En hiermee jong en oud inspireren en laten beleven hoe leuk muziek is!

Contact:

klankenkunst@gmail.com

KvK 61112208

IBAN: NL02 INGB 0008 4041 61


Downloads:

INSCHRIJFFORMULIER.docx

Algemene Voorwaarden 2023 2024.pdf

Inschrijfformulier hulp


Cursusjaar

Het cursusjaar bestaat uit 37 lessen. Voor de kleine vakanties houden wij de basisschoolvakanties aan, in de zomer is er in de maanden juli en augustus geen les.

Jeroen de Jong

Jeroen geeft les in piano en kinderkoor. Hij geeft les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Jeroen is actief geweest als muziekdocent in het voortgezet onderwijs bij de Stichtse Vrije School, Het Baarnsch Lyceum en het Spinoza Lyceum. Ook gaf hij les op de Heuvelrug Muziekschool. Daarnaast gaf hij muziekles bij de zmlk school de Lans in Brummen.

Hoogtepunt was het dirigeren van een leerlingenkoor en orkest tijdens de inhuldiging van het nieuwe gebouw van Het Baarnsch Lyceum door Koningin Beatrix. Jeroen is een bevlogen docent die eigen lesmateriaal ontwikkelt om de leerlingen te inspireren.

Naast het lesgeven is Jeroen actief als pianist en componist. Hij volgde duo lessen om zich te bekwamen in het begeleiden van zangers bij Marianne Bolt aan het Utrechts Conservatorium. Jeroen is vaste begeleider van Femke op piano, kerkorgel en gitaar. Bij duo en trio (piano, zang en viool of cello) concerten speelt hij ook regelmatig solo stukken en componeert en arrangeert hij liederen.

Aan koren biedt hij de mogelijkheid om oefenpartijen digitaal in te spelen. Als dirigent had Jeroen een eigen koor Free Voice en was actief als inval dirigent bij diverse koren.

Jeroen behaalde in 2008 zijn diploma Docent Muziek eerstegraads bij Hogeschool Helicon.

Femke Hockx

Femke geeft zangles, peutermuziek, pianoles voor beginners en is actief als Zorg-Zangeres. Ze heeft tien jaar ervaring als zangdocente bij muziekscholen (o.a. Heuvelrug Muziekschool en Muziekschool Wijk bij Duurstede). Ze verzorgde klassieke- musical en pop zanglessen aan kinderen en volwassenen en gaf muziek op schoot cursussen. Femke is auteur van het boekje Dyslexie en Zangles.

Naast het lesgeven is Femke actief als zangeres, mezzosopraan. Ze wordt regelmatig gevraagd voor zang bij uitvaarten en herdenkingsdiensten, ook zong zij als solist bij koren (oratorium) en tijdens solo concerten als duo piano zang of trio (met viool of cello).

Femke volgt op dit moment de opleiding voor Zorg-Zangeres bij Maartje de Lint. Ze zal deze opleiding in februari afronden.

Femke Behaalde in 2007 haar Master diploma zang aan het Utrechts Conservatorium bij Eugénie Ditewig. In 2005 rondde ze de Bachelor studie klassieke zang af bij de Vrij Muziek Academie. Daarvoor volgde ze de vooropleiding muziektheater zang bij de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en de vooropleiding van de dansacademie in Tilburg.

www.klassiekzangeres.nl

www.muziekendyslexie.nl

Kirsti Apajalahti

Kirsti geeft vioolles, ze is geboren in Finland en kwam naar Nederland om te studeren aan het Utrechts Conservatorium. In 2013 rondde ze de Bachelor opleiding docent klassieke muziek viool in Finland af en begon ze met het geven van vioollessen.

Haar rustige Finse karakter komt tot zijn recht in de vioollessen waar ze veel geduld en toewijding heeft voor de beginnende violist.

Kirsti is actief als (barok) violiste in haar eigen ensemble KirstiConsort en verschillende professionele ensembles en orkesten. KirstiConsort won in mei 2016 de publieksprijs tijdens de Fontys De Toonzaal Kamermuziekwedstrijd in 's-Hertogenbosch.

Kirsti verdiepte zich extra in de barok viool, in het voorjaar van 2017 ronde ze de Master opleiding aan het Utrechts Conservatorium af.