Samen zingen in zorginstellingen of bij dagbesteding voor mensen met dementie. In een groep of individueel.

Voor Zorg instellingen is Femke als zelfstandige Zorg-Zangeres inzetbaar om met bewoners te zingen in Individueele Zangsessies of als groep in een Zing-Cirkel.


Uit de praktijk:

Bewoner van 100 jaar: “Nu je dit zingt herrinner ik de stem van mijn moeder weer. Zij zong dit altijd, en ik heb het nooit meer gehoord. Bedankt hiervoor.”


Verzorgende verteld: “We dachten dat mevrouw doof was, maar bij jou zingt ze alles mee...”


Zing-Cirkel

In een Zing-Cirkel zingt Femke laagdrempelig samen met bewoners. Er komt een divers programma van liederen aan bod, liederen passend bij de seizoenen, bekende (school)liederen van vroeger, als ook bekende populaire en klassieke liederen. Mensen zijn uitgenogigd op hun eigen weize mee te doen. De een zingt alles mee, de ander af en toe een zin. Zolang ons hart geniet van de muziek, is elke manier van meebeleven goed. Voor mensen met dementie gaat het niet meer om de prestatie van het zingen. Maar zet Femke de liederen in als middel, want zingende zorg:

- Activeert lichaam en geest

- Verbetert de stemming

- Brengt herinneringen terug

- Bevordert sociaal contact

- Zorgt voor zingeving

- Stimuleert ontwikkeling


Zorg professionals

Zorg professionals die de dagelijkse zorg voor de mensen hebben zijn altijd welkom aan te sluiten en mee te zingen. Het is ook mogelijk een losse sessie voor medewerkers te doen, om meer kennis en vaardigheden op te doen over het inzetten van eigen zang.


Zorg-Zangeres

Als Zorg-Zangeres zingt Femke met mensen met dementie. Kort samengevat zou je zo’n sessie kunnen omschrijven als een fijn muzikaal samenzijn, wat werkt als fysiotherapie voor het brein en ontspanning voor het lichaam.

Muziek stimuleert het brein tot het maken van meer verbindingen. Ook hoort muziek, net als ademen, bij de basisfuncties van ons brein. En blijft zingen daarom een goede manier om contact te maken, ook wanneer spreken niet meer vanzelfsprekend is werkt zingen ondersteunend.
Voor wie?

Voor mensen met dementie of geheugenproblemen, in ieder stadium, en hun naasten.

Heeft u een andere vraag rondom Zorg Zang, neemt u gerust contact op.


Waarom?

Samen zingen helpt je eigenheid en identiteit weer meer te ervaren. Zingen als ondersteuning in de kwaliteit van leven en algehele welzijnsbevinding.

Samen zingen activeert het brein, en brengt je innerlijk en fysiek in beweging. Ook stimuleert zingen de herinnering.


Wat?

Zingen in een groep tijdens een Zing-Cirkel en Individuele zangsessies


Contact:

E-mail: klankenkunst@gmail.com

telefoonnummer: 0624810278

KvK 61112208
Praktische informatie

Een Zing-Cirkel bij uw instelling kan op de manier worden ingevult die het beste bij uw organisatie en lokatie past. Bijvoorbeeld in de huiskamers, of in een gezamelijke ruimte. Het is een pre als er een (gestemde) piano aanwezig is. Ook de mogelijke inzet van een vijwilliger, medewerker of familie bespreekt Femke graag.


Tarieven 2022

Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking via klankenkunst@gmail.com.

Tarieven bespreekt Femke graag persoonlijk met u.

Femke is inzetbaar in de regio de Bilt, Bilthoven, den Dolder, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leusden, Maarn, Soest, Soesterberg, Utrecht, Zeist en Amersfoort.

Andere woonplaatsen in overleg.


PGB

Voor mensen met recht op een Persoonsgebonden Budget is het mogelijk een aanvraag te doen voor vergoeding vanuit het PGB. Femke ondersteunt uw aanvraag graag met een persoonlijke zorgomschrijving.